Ballast lood handig om te hebben!

Jij rijd voorbij een hijskraan die wat aan het tillen is en is het je dan wel eens opgevallen dat de hijskraan niet omvalt. Dat is best wel gek, maar dat komt doordat de hijskraan gebruik maakt van een ballast. Dit is super handig en het wordt best wel veel gebruikt en jij kan het ook gebruiken. Nu zijn er een hoop verschillende soorten ballasten waarvan ballast lood er een van is. Ook beton en zand wordt wel eens gebruikt als last en dat kan ook handig zijn. Het is dan handig om te kijken wat voor een verschillende lasten handig kan zijn voor jou. Er is sowieso genoeg keus.

ballast lood

Beton

Beton als ballast komt wel eens voor in de vorm van betonblokken en het kan best wel handig zijn om te hebben. Dit is dan ook een goedkope manier van een ballast. Beton kun je namelijk snel en gemakkelijk maken en daarom kan het zomaar zo eens zijn dat dit handig is voor jou. Een nadeel is dat beton natuurlijk sneller kapot gaat dan ballast lood. Dat betekent niet dat het gelijk slecht is en het is zeker de moeite waard om te kijken of het wat voor jou is.

Lood

Lood is ook een handig ballast om te hebben en het is zeker de moeite waard om te kijken of het wat voor jou is. Lood is namelijk erg duurzaam, want het gaat lang mee. Verder is het zo dat lood niet super duur is en dat maakt het dan ook makkelijker om aan te schaffen. Een ballast lood gaat langer mee dan beton en daarom kan het zo zijn dat het beter is om te gebruiken dan beton. Nu is het eigenlijk nog de vraag waarom lood wordt gebruikt en niet een ander metaal. 

Dichtheid

Elk voorwerp elk metaal heeft een dichtheid. Die is van elk voorwerp anders. Zo heeft ijzer een veel lagere dichtheid dan lood. Het is dan zo dat lood een van de hoogste heeft en daardoor is het dan ook zo lekker makkelijk te gebruiken als last. De hoge dichtheid van lood zorgt ervoor dat jij bij een kleiner formaat alsnog een hoog gewicht kan krijgen. Dit is super handig voor als jij het nodig hebt voor een hijskraan of in de werkplaats. Een ballast lood is dan ook erg populair om te gebruiken.